Hozzávalók | |
90 g tojásfehérje (~ 3 tojásfehérje) 12 g tojássárgája (~1 tojássárgája) 100 g cottage cheese 30 g zabpehely 30 g joghurt (opcionális) késhegyni sütőpor fahéj Tetejére:* 40 g joghurt 20 g vaníliás protein fahéj |
Elkészítés:
- A tojássárgáját, cottage cheese-t, zabpelyhet, fahéjat, sütőport keverjük össze.
- Amennyiben a masszát túl sűrűnek találod, rakj hozzá 30 g joghurtot.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
- Óvatosan adjuk a felvert tojásfehérjét a cottage cheese masszához.
- A masszából tapadásmentes serpenyőben 3-4 palacsintát sütünk.
- A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, leöntjük 40 g joghurttal kikevert vaniliás fehérjével. Érdemes a krémbe is csempészni egy kis fahéjat.
- Az egészet megszórhatjuk még egy kis plusz fahéjjal.
Megjegyzés:
*Ha nem szeretnél proteinport használni a krémhez, ízesítsd vanília rúddal / aromával és fahéjjal a joghurtot, és ezzel öntsd le a palacsintákat. Még így is ~31 g fehérjét fog tartalmazni ez a finomság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése