Oldalak

2014. január 22., szerda

Fahéjas Cottage Cheese Palacsinta


Hozzávalók

90 g tojásfehérje (~ 3 tojásfehérje)
12 g tojássárgája (~1 tojássárgája)
100 g cottage cheese
30 g zabpehely
30 g joghurt (opcionális)
késhegyni sütőpor
fahéj
Tetejére:*
40 g joghurt
20 g vaníliás protein
fahéj

Elkészítés:
  1. A tojássárgáját, cottage cheese-t, zabpelyhet, fahéjat, sütőport keverjük össze.
  2. Amennyiben a masszát túl sűrűnek találod, rakj hozzá 30 g joghurtot.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  4. Óvatosan adjuk a felvert tojásfehérjét a cottage cheese masszához.
  5. A masszából tapadásmentes serpenyőben 3-4 palacsintát sütünk.
  6. A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, leöntjük 40 g joghurttal kikevert vaniliás fehérjével. Érdemes a krémbe is csempészni egy kis fahéjat.
  7. Az egészet megszórhatjuk még egy kis plusz fahéjjal.
Megjegyzés:
*Ha nem szeretnél proteinport használni a krémhez, ízesítsd vanília rúddal / aromával és fahéjjal a joghurtot, és ezzel öntsd le a palacsintákat. Még így is ~31 g fehérjét fog tartalmazni ez a finomság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése