Almás répás muffin
Hozzávalók:
1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrült szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál só
2 evőkanál olvasztott vaj
1/2 bögre méz
1 nagy tojás
1 teáskanál vanília aroma
1 bögre almapüré
3/4 bögre reszelt alma (2-3 közepes répa kb)
Elkészítés:
1. Melegítsd előa sütőt 170 fokra
2. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót, gyömbért, sót
3. A lisztes keveret közepén formálj egy mélyedést és öntsd bele az olvasztott vajat, tojást, mézet, vanília aromát, almapürét.
4. Jól keverd össze!
5. Add hozzá a reszelt répát és keverd össze
6. Tedd a muffinpapírokat a sütőformákba és kanalazd bele a muffintésztát (maximum a papír 3/4-éig)
7. Süsd 18-20 percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése