Hozzávalók:
- marhahús (nálam kb. 75 dkg volt)
- 1 fej hagyma
- só, bors, pirospaprika
- kókuszzsír
Aki szereti tehet bele 1 paradicsomot és 1 paprikát
is.
Nokedlihez:
- 250-300 g zabliszt
- 2 tojás
- só
- víz
Elkészítés:
A pörkölt alaphoz odatesszük egy kis kókuszzsíron a
felvágott hagymát. Megpirítjuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a
pirospaprikát, a húst, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel.
Aki szereti tegyen bele paradicsomot és paprikát is
felvágva. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon 2,5 órát főzzük! Figyelni kell
arra, ha elfőtte a levét öntsünk alá, nehogy leégjen. Szépen lassan kell főzni,
a marha rágósabb, de nagyon finom lesz, ha kivárjuk, teljesen megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése