Oldalak

2013. december 4., szerda

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4-6 főre:
2 nagy fej káposzta
1 kg darált sovány hús (csirke, pulyka stb..)
2 fej hagyma
1 zacskó rizs (barna vagy fehér)
1 evőkanál pirospaprika
2 leveskocka
1 evőkanál vegeta
1 nagy pohár zsírszegény tejföl/vagy joghurt
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. lépés
A hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy kevéske oliva olajon kezdjük el megpirítani. Tegyük hozzá a darált húst és a pirospaprikát, majd keverjük el. Eközben enyhén sós ízben főzzük ki a tasakos rizst.

2. lépés
Tegyünk fel egy nagy lábas vizet, amiben oldjunk fel egy leveskockát, tegyünk bele ételízesítőt, majd a leveleire bontott kelkáposztát félpuhára főzzük. Óvatosan kiszedjük a vízből, hogy ne szakadjanak.

3. lépés
A tepsit melegítsük elő 180°C-ra. Az aljára helyezzünk káposztalevelet, majd rétegezzük a darált húsos rizzsel, amit előzőleg befűszereztünk. A tepsi tetejére kerüljön káposzta, kenjük meg zsírszegény tejföllel/joghurttal , majd a sütőben 30 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése