Oldalak

2013. december 4., szerda

Stíriai metélt zabliszttel

Hozzávalók: 

A tésztához:
250 g sovány/zsírszegény túró
75 g zabliszt
1 tojássárgája
20-30 g cukornak megfelelő édesítő 
csipet só

A krémhez:
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
1 dl kefir/joghurt
1 tk. őrölt vanília / 1 ek. vaníliás xilit
fél citrom héja, leve
35-45 g cukornak megfelelő édesítő 
egy csipet só


Ezenkívül:
1 ek. zabkorpa vagy zabliszt

Elkészítés: 
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne - ez a túró állagától függ - kevés zabliszttel javíthatunk rajta. Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kisujjnyi szélességű csíkokra vágjuk, majd a csíkokat nudli méretűre szabdaljuk.

Vizet forralunk, és két részletben kifőzzük a túrós metéltet (ha mind feljött a tetejére, szűrővel szedjük ki). Hideg vízzel óvatosan leöblítjük, majd félretesszük.

Az krémhez először a tojásfehérjéket verjük kemény habbá a csipet sóval, majd félretesszük. A többi hozzávalót alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk először a tojásfehérjehabot, majd a kihűlt túrós metéltet.

Szilikonos sütőpapírral bélelt jénai tálba tesszük a keveréket. A tál aljára, a sütőpapírra szórjunk 1 ek. zabkorpát (hogy a felesleges folyadékot beszívja). 180 fokon kb. félóra alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése