A tésztához:
250 g sovány/zsírszegény túró
75 g zabliszt
1 tojássárgája
20-30 g cukornak megfelelő édesítő
csipet só
A krémhez:
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
1 dl kefir/joghurt
1 tk. őrölt vanília / 1 ek. vaníliás xilit
fél citrom héja, leve
35-45 g cukornak megfelelő édesítő
egy csipet só
Ezenkívül:
1 ek. zabkorpa vagy zabliszt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne - ez a túró állagától függ - kevés zabliszttel javíthatunk rajta. Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kisujjnyi szélességű csíkokra vágjuk, majd a csíkokat nudli méretűre szabdaljuk.
Vizet forralunk, és két részletben kifőzzük a túrós metéltet (ha mind feljött a tetejére, szűrővel szedjük ki). Hideg vízzel óvatosan leöblítjük, majd félretesszük.
Az krémhez először a tojásfehérjéket verjük kemény habbá a csipet sóval, majd félretesszük. A többi hozzávalót alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk először a tojásfehérjehabot, majd a kihűlt túrós metéltet.
Szilikonos sütőpapírral bélelt jénai tálba tesszük a keveréket. A tál aljára, a sütőpapírra szórjunk 1 ek. zabkorpát (hogy a felesleges folyadékot beszívja). 180 fokon kb. félóra alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése