Oldalak

2013. december 4., szerda

Bounty szelet

Hozzávalók 12 kisebb (6-7*2 cm kb.) szelethez:




30 g kókuszreszelék
125 g sovány/zsírszegény túró pütésítve
35-45 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint 
100 ml víz
10 g zselatin
csipetnyi őrölt vanília vagy 1 tk. vaníliás xilit 
ízlés szerint: pár csepp keserűmandula-aroma, pár csepp rumaroma

A bevonathoz:
10 g keserű kakaópor
5 g olvasztott kókuszzsír
kevés víz
édesítő ízlés szerint (édesített fehérjepor használata mellett én nem tettem bele)

Elkészítés:
A zselatint a 100 ml forró vízben feloldjuk. A többi hozzávalót összekeverjük,majd a masszához a zselatint is hozzáadjuk. Alufóliával bevont tálcára, vagy tányérra egy kb. másfél centi vastag téglalapot készítünk a masszából. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után felszeleteljük.
A bevonathoz a kakaóport összekeverjük, kb. 5-6 ek. vízzel elkeverve, takaréklángon folyamatosan kevergetve besűrítjük , majd az olvasztott kókuszzsírt is belekeverjük. Nem kell túlságosan besűríteni, olyan állaga legyen, hogy be tudjuk vonni vele a szeleteket. Ha túl sűrű lett, kevés vízzel hígítjuk,majd összeforraljuk.

Miután langyosra hűlt a bevonómassza, egy villa segítségével belemártogatjuk a szeleteket, és az alufóliára visszatesszük.
Néhány órára - amíg meg nem köt a bevonat - ismét hűtőbe tesszük pihenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése