Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró
2 tojás
csipet só
2 kávéscsésze zabkorpa
2 kávéscsésze t.k.liszt
1/2 sütőpor
2 dl natúr joghurt
kevés őrölt fahéj
4 evőkanál nyírfacukor vagy stevia
1/2 citrom héja reszelve
olaj
Elkészítés:
A két tojást kikevered egy csipet sóval, a sütőporral esetleg 2 kávéskanálnyi ny.cukorral (de cukor nélkül is jó) reszelt citromhéjjal és a 2 csésze korpával és liszttel.
Hozzáadod a túrót és jól összedolgozod (akkor lesz jó ha tapadós, de azért lágyan formázható...ha még hígnak látod akkor tegyél hozzá még egy csészényi zabkorpát!
Ha van türelmed jobban jársz mert egy óra-két pihentetés a hűtőben megdagasztja a zabot és jobban összeáll.
Kanálnyi mennyiségenként tedd felmelegített, de nem túlhevített bő olajba, forgasd meg többször, hogy ne égjenek meg. Kb. 4-5 perc alatt szépen aranybarnára sülnek és megnőnek kissé.
Szórd meg fahéjjal vagy fahéjas édesítő porral.Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése