2013. december 13., péntek

Így lehetsz sikeres!

peak_varga_timi_aminosavLegyél Te is szexisebb nő! A fehérjediéta a kulcs a kezedben!

Annak ellenére, hogy azt gondolják rólunk nőkről túlbonyolítjuk a dolgokat ez nem így van. A képlet nagyon egyszerű a mi fejünkben is. Jól akarunk kinézni. Ennyi. Ezért viszont több dologra is hajlandó vagyok én is. Gondolom Te is?! Szexisebb nő akarsz lenni. Tudom. Mondom az alapokat 2 egyszerű pontban. Így csináld!

2013. december 4., szerda

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók 4-6 főre:
2 nagy fej káposzta
1 kg darált sovány hús (csirke, pulyka stb..)
2 fej hagyma
1 zacskó rizs (barna vagy fehér)
1 evőkanál pirospaprika
2 leveskocka
1 evőkanál vegeta
1 nagy pohár zsírszegény tejföl/vagy joghurt
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. lépés
A hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy kevéske oliva olajon kezdjük el megpirítani. Tegyük hozzá a darált húst és a pirospaprikát, majd keverjük el. Eközben enyhén sós ízben főzzük ki a tasakos rizst.

2. lépés
Tegyünk fel egy nagy lábas vizet, amiben oldjunk fel egy leveskockát, tegyünk bele ételízesítőt, majd a leveleire bontott kelkáposztát félpuhára főzzük. Óvatosan kiszedjük a vízből, hogy ne szakadjanak.

3. lépés
A tepsit melegítsük elő 180°C-ra. Az aljára helyezzünk káposztalevelet, majd rétegezzük a darált húsos rizzsel, amit előzőleg befűszereztünk. A tepsi tetejére kerüljön káposzta, kenjük meg zsírszegény tejföllel/joghurttal , majd a sütőben 30 perc alatt készre sütjük.



Marhapörkölt zabos nokedlivel

Hozzávalók:
- marhahús (nálam kb. 75 dkg volt)
- 1 fej hagyma
- só, bors, pirospaprika
- kókuszzsír
Aki szereti tehet bele 1 paradicsomot és 1 paprikát is.

Nokedlihez:

- 250-300 g zabliszt
- 2 tojás
- só
- víz




Elkészítés:
A pörkölt alaphoz odatesszük egy kis kókuszzsíron a felvágott hagymát. Megpirítjuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, a húst, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel.

Aki szereti tegyen bele paradicsomot és paprikát is felvágva. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon 2,5 órát főzzük! Figyelni kell arra, ha elfőtte a levét öntsünk alá, nehogy leégjen. Szépen lassan kell főzni, a marha rágósabb, de nagyon finom lesz, ha kivárjuk, teljesen megpuhul.

Mákos kevert

Hozzávalók egy kisebb adaghoz
(max. 20x20 cm-es sütőformához, de akkor kicsit laposabb lesz - kb. mint a képen):

50 g zabliszt (esetleg barna rizsliszt, vagy akármilyen teljes kiőrlésű liszt)
50 g darált mák
egy tojás
1 dl kefir/joghurt
fél citrom héja
kevés fahéj
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 1 ek. folyékony édesítő) 
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük (először a szárazakat, majd hozzáadjuk a többit is). Szilikonos sütőpapírral bélelt maximum 20x20 cm-es tepsibe, vagy sütőformába töltjük - de akár muffinformában is ki lehet sütni. A sütési idő a tészta vastagságától függ, kb. 15-20 perc (tűpróbával ellenőrizzük).

Vízszintesen félbevágva megkenhetjük diabetikus lekvárral, de akár zabliszttel vagy rizsliszttel főzött vaníliás krémmel is.


Meggyes muffin

Hozzávalók:

60g zabkorpa/zabpehely/zabliszt
3 dl sovány tej
2 db tojás
100 g meggy ( fagyasztott vagy cukormentes befőtt )
Ízlés szerint természetes édesítőszer


Hogyan készítsd el?

A tojássárgáját a természetes édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zabkorpát vagy zablisztet és a tejet.
A tésztához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből felvert kemény habot, majd a meggyet.
A muffin sütőformába papírkapszlikat teszünk, ezekbe oszlatjuk szét az elkészült muffin tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. ( Akkor jó ha a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta ).


Bounty szelet

Hozzávalók 12 kisebb (6-7*2 cm kb.) szelethez:




30 g kókuszreszelék
125 g sovány/zsírszegény túró pütésítve
35-45 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint 
100 ml víz
10 g zselatin
csipetnyi őrölt vanília vagy 1 tk. vaníliás xilit 
ízlés szerint: pár csepp keserűmandula-aroma, pár csepp rumaroma

A bevonathoz:
10 g keserű kakaópor
5 g olvasztott kókuszzsír
kevés víz
édesítő ízlés szerint (édesített fehérjepor használata mellett én nem tettem bele)

Elkészítés:
A zselatint a 100 ml forró vízben feloldjuk. A többi hozzávalót összekeverjük,majd a masszához a zselatint is hozzáadjuk. Alufóliával bevont tálcára, vagy tányérra egy kb. másfél centi vastag téglalapot készítünk a masszából. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után felszeleteljük.
A bevonathoz a kakaóport összekeverjük, kb. 5-6 ek. vízzel elkeverve, takaréklángon folyamatosan kevergetve besűrítjük , majd az olvasztott kókuszzsírt is belekeverjük. Nem kell túlságosan besűríteni, olyan állaga legyen, hogy be tudjuk vonni vele a szeleteket. Ha túl sűrű lett, kevés vízzel hígítjuk,majd összeforraljuk.

Miután langyosra hűlt a bevonómassza, egy villa segítségével belemártogatjuk a szeleteket, és az alufóliára visszatesszük.
Néhány órára - amíg meg nem köt a bevonat - ismét hűtőbe tesszük pihenni.

Stíriai metélt zabliszttel

Hozzávalók: 

A tésztához:
250 g sovány/zsírszegény túró
75 g zabliszt
1 tojássárgája
20-30 g cukornak megfelelő édesítő 
csipet só

A krémhez:
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
1 dl kefir/joghurt
1 tk. őrölt vanília / 1 ek. vaníliás xilit
fél citrom héja, leve
35-45 g cukornak megfelelő édesítő 
egy csipet só


Ezenkívül:
1 ek. zabkorpa vagy zabliszt

Elkészítés: 
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne - ez a túró állagától függ - kevés zabliszttel javíthatunk rajta. Kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kisujjnyi szélességű csíkokra vágjuk, majd a csíkokat nudli méretűre szabdaljuk.

Vizet forralunk, és két részletben kifőzzük a túrós metéltet (ha mind feljött a tetejére, szűrővel szedjük ki). Hideg vízzel óvatosan leöblítjük, majd félretesszük.

Az krémhez először a tojásfehérjéket verjük kemény habbá a csipet sóval, majd félretesszük. A többi hozzávalót alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk először a tojásfehérjehabot, majd a kihűlt túrós metéltet.

Szilikonos sütőpapírral bélelt jénai tálba tesszük a keveréket. A tál aljára, a sütőpapírra szórjunk 1 ek. zabkorpát (hogy a felesleges folyadékot beszívja). 180 fokon kb. félóra alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Rántott hús sütőben


Hozzávalók:


kb 150-200g csirkemell
2 tojás (vagy 1 tojássárgája,2 tojásfehérje)
kb. 18 g szezámpehely
kb. 15 g kókuszliszt
fűszerek






Elkészítése: 
A besózott hússzeleteket először a kókuszlisztbe, majd a tojásba, végül a szezámpehelybe forgatjuk, és egy tepsiben 200 fokon kb. 25 percig sütjük. Én egyszer meg is fordítottam őket. Időnként nézzünk rá a húsokra, nehogy megégjenek. Így kicsit szárazabb lesz, mint hogyha zsírban sütnénk őket,de nagyon finom.

Kínai csirke

Hozzávalók:

b. 30 dkg csirkemell 
2 nagy paprika 
2 hagyma 
25 dkg gomba 
1 szál sárgarépa 
kukoricaolaj 
szójaszósz 
Erős Pista 



 A párolási időt figyelembe véve rakom a forró olajba a hozzávalókat. 
Először a sárgarépát, vékony szeletekre vágva, majd a nagy kockákra vágott hagymát, majd a felcsíkozott csirkét, a paprikát, legvégül a gombát. Párolás közben szójaszósszal locsolom.
A végén kávéskanálnyi Erős Pistát teszek bele. Curry-s rizs illik hozzá.

Csirkemell diós bundában



Hozzávalók:
50g darált dió
kb. 60g házi készítésű teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
50g lágy sajt leereszelve
500g csirkemellfilé felszeletelve
1 nagy tojás fehérje




1. Összekeverjük a diót, a morzsát és a sajtot. Alaposan el kell keverni az összetevőket.
2. A hússzeleteket előbb a tojásfehérjébe, utána a morzsa, a dió és a sajt keverékébe forgatjuk.
3. Forró kókuszzsírban kisütjük, de figyelj, hogy ne tegyél bele egyszerre sokkal több szeletet, és ne túl nagy lángon süsd! Tetszőleges körettel tálalható.

Mustáros csirkemell



Hozzávalók:

35 dkg csirkemell filé
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál oliva olaj
só, bors
2 evőkanál mustár
2 dl tejföl
1 leveskocka


A hagymát felaprítjuk, a csirkemellet felkockázzuk. Az aprított hagymát az oliva olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük a húst. Picit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst szinte ellepje. Hozzáadjuk a leveskockát, illetve sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús megpuhult hozááadjuk az előzőleg tejföllel elkevert mustárt és ezzel is összeforraljuk! Bármilyen salátával fogyaszthatjuk, én tejfölös uborkasalátát és egy kis koktélparadicsomot ettem mellé!

Kókuszos, mandulás zabkeksz






Hozzávalók:
60 g zabpehely
20 g mandula
10 g kókuszreszelék
5 g kakaópor
~70 g víz

édesítő
fahéj



Elkészítés:
1.        A zabpelyhet, mandulát és a kókuszreszeléket megpirítjuk tapadásmentes serpenyőben. Tipp: félig pirítsuk meg a zabpelyhet és a mandulát, ekkor tegyük bele a kókuszreszeléket. Ha egyszerre pirítjuk, a kókuszreszelék előbb megpirul, így mire a zab és a mandula megpirul, a kókuszreszelék meg is éghet.
2.        A megpirított zabkeveréket megszórjuk a kakaóporral, fahéjjal jól elkeverjük.
3.        Ízlés szerinti édesítőt teszünk a vízbe, majd ezt a vizet a kakaós zabkeverékre öntjük. Alaposan összedolgozzuk, míg egy masszát nem kapunk.
4.        Az összeállt masszát szilikon formába vagy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítjuk. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.
5.        Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
6.        Ha kihűlt, szeletelés helyett akár kis darabkákra is törhetjük.