2013. december 4., szerda

Kókuszos, mandulás zabkeksz






Hozzávalók:
60 g zabpehely
20 g mandula
10 g kókuszreszelék
5 g kakaópor
~70 g víz

édesítő
fahéj



Elkészítés:
1.        A zabpelyhet, mandulát és a kókuszreszeléket megpirítjuk tapadásmentes serpenyőben. Tipp: félig pirítsuk meg a zabpelyhet és a mandulát, ekkor tegyük bele a kókuszreszeléket. Ha egyszerre pirítjuk, a kókuszreszelék előbb megpirul, így mire a zab és a mandula megpirul, a kókuszreszelék meg is éghet.
2.        A megpirított zabkeveréket megszórjuk a kakaóporral, fahéjjal jól elkeverjük.
3.        Ízlés szerinti édesítőt teszünk a vízbe, majd ezt a vizet a kakaós zabkeverékre öntjük. Alaposan összedolgozzuk, míg egy masszát nem kapunk.
4.        Az összeállt masszát szilikon formába vagy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítjuk. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.
5.        Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.
6.        Ha kihűlt, szeletelés helyett akár kis darabkákra is törhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése