2013. december 4., szerda

Mákos kevert

Hozzávalók egy kisebb adaghoz
(max. 20x20 cm-es sütőformához, de akkor kicsit laposabb lesz - kb. mint a képen):

50 g zabliszt (esetleg barna rizsliszt, vagy akármilyen teljes kiőrlésű liszt)
50 g darált mák
egy tojás
1 dl kefir/joghurt
fél citrom héja
kevés fahéj
csipetnyi őrölt vanília / 1 tk. vaníliás xilit
50-60 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 1 ek. folyékony édesítő) 
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük (először a szárazakat, majd hozzáadjuk a többit is). Szilikonos sütőpapírral bélelt maximum 20x20 cm-es tepsibe, vagy sütőformába töltjük - de akár muffinformában is ki lehet sütni. A sütési idő a tészta vastagságától függ, kb. 15-20 perc (tűpróbával ellenőrizzük).

Vízszintesen félbevágva megkenhetjük diabetikus lekvárral, de akár zabliszttel vagy rizsliszttel főzött vaníliás krémmel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése