60 g zabpehely
20 g mandula
10 g kókuszreszelék
5 g kakaópor
~70 g víz
édesítő
fahéj
20 g mandula
10 g kókuszreszelék
5 g kakaópor
~70 g víz
édesítő
fahéj
Elkészítés:
1.
A zabpelyhet, mandulát és a
kókuszreszeléket megpirítjuk tapadásmentes serpenyőben. Tipp: félig pirítsuk
meg a zabpelyhet és a mandulát, ekkor tegyük bele a kókuszreszeléket. Ha
egyszerre pirítjuk, a kókuszreszelék előbb megpirul, így mire a zab és a
mandula megpirul, a kókuszreszelék meg is éghet.
2.
A megpirított zabkeveréket megszórjuk a
kakaóporral, fahéjjal jól elkeverjük.
3.
Ízlés szerinti édesítőt teszünk a vízbe,
majd ezt a vizet a kakaós zabkeverékre öntjük. Alaposan összedolgozzuk, míg egy
masszát nem kapunk.
4.
Az összeállt masszát szilikon formába
vagy sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, egyenletesen eligazítjuk. A tetejét
ízlés szerint megszórhatjuk egy kis kókuszreszelékkel.
5.
Előmelegített sütőben 20-30 percig
sütjük.
6.
Ha kihűlt, szeletelés helyett akár kis
darabkákra is törhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése