2013. december 4., szerda

Marhapörkölt zabos nokedlivel

Hozzávalók:
- marhahús (nálam kb. 75 dkg volt)
- 1 fej hagyma
- só, bors, pirospaprika
- kókuszzsír
Aki szereti tehet bele 1 paradicsomot és 1 paprikát is.

Nokedlihez:

- 250-300 g zabliszt
- 2 tojás
- só
- víz




Elkészítés:
A pörkölt alaphoz odatesszük egy kis kókuszzsíron a felvágott hagymát. Megpirítjuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, a húst, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel.

Aki szereti tegyen bele paradicsomot és paprikát is felvágva. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon 2,5 órát főzzük! Figyelni kell arra, ha elfőtte a levét öntsünk alá, nehogy leégjen. Szépen lassan kell főzni, a marha rágósabb, de nagyon finom lesz, ha kivárjuk, teljesen megpuhul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése